fbpx

Fri proces er en ordning, hvor statskassen betaler for en parts udgifter til advokat i forbindelse med en retssag.
For at samværsforælderen kan få fri proces må samværsforælderens personlige indkomst ikke overstige 336.000 kr. om året.
Bopælsforælderen derimod kan tjene op til 58.000 kr. mere end samværsforælderen, hvis bopælsforælderen har et barn og kr. 116.000 mere om året,
hvis bopælsforælderen har to børn, og stadig få ri proces.

Bopælsforælderen kan altså ved to børn tjene kr. 453.000 kr. om året og stadig få fri proces. Samværsforælderen får derimod ikke fri proces ved en årlig indtægt på kr. 453.000. Dette er situationen selvom samværsforælderen betaler børnebidrag og derved forsørger børnene, eller hvis forældrene har en 7/7-ordning og barnet dermed er lige meget hos hver forælder. I begge tilfælde er det fortsat kun bopælsforælderen, som har den gunstige adgang til fri proces.

Det er dyrt at føre en retssag, og i værste fald kan denne skævvridning betyde, at samværsforælderen ikke har råd til at føre retssagen
i modsætning til bopælsforælderen.
Det er dyrt at føre en retssag, og i værste fald kan denne skævvridning betyde, at samværsforælderen ikke har råd til at føre retssagen i modsætning til bopælsforælderen.
Dette vil Hvor er far? have ændret. Ifølge Hvor er far? skal der være den økonomiske grænse for fri proces være den samme for begge forældre, da begge skal have samme adgang til domstolene. 

0
    0
    Delebarnets Vilkår
    Kurven er tomTil forsiden