Falske anklager er et effektivt våben i kampen om børnene. Hvis fx mor kommer med anklager mod far i Familieretshuset i forbindelse med en samværssag, så suspenderes fars samvær med børnene straks. Det kan være anklager om vold og incest. Far ser derfor ikke sine børn, mens politiet undersøger, om der er hold i anklagerne. Sådan en undersøgelse kan tage mange måneder.

Er anklagerne ubegrundet, får dette som udgangspunkt ingen konsekvens for mor. Tværtimod kan det faktisk være en fordel for mor at komme med falske anklager. Mors tilknytning til børnene er blevet stærkere og fars er blevet svækket, som følge af det suspenderet samvær. Og det er noget som får afgørende betydning, når Familieretshuset træffer afgørelse omkring børnenes bopæl og samvær.

Ifølge Hvor er far? skal anklager om vold og incest naturligvis tages seriøst, men grundløse beskyldninger, skal ikke kunne bruges som middel i kampen om børnene. Falske anklager skal have konsekvenser for den anklagende. Det skal ikke have konsekvenser for offeret for grove beskyldninger.

0
    0
    Delebarnets Vilkår
    Kurven er tomTil forsiden