fbpx

Bopælsforælderen har ferieretten, hvilket vil sige at bopælsforælderen ret til at holde ferie med barnet i alle skoleferierne. Det vil sige både vinterferie, påskeferie, sommerferie, efterårsferie og juleferie. Samværsforælderen har derimod ikke automatisk ret til ferie med barnet. Dette er situationen selvom, der er fælles forældremyndighed, og selvom der måske er en delordning.

Det eneste bopælsforælderen skal gøre er at varsle samværsforælderen om, at man holder ferie med barnet, og at samværsforældrene derfor ikke kan se barnet i de pågældende uger. Hvis samværsforælderen derimod ønsker ferie med sit barn, skal denne anmode bopælsforælderen om lov til at holde ferie med barnet. Hvis bopælsforælderen siger nej, er samværsforælderen nødsaget til at anmode Familieretshuset om at få lov til at holde ferie med barnet.

Hvis samværsforælderen er heldig kan det være, at Familieretshuset tildeler samværsforælderen 1 uges ferie med sit barn om året. De resterende ferieuger er fortsat bopælsforælderens.

Hvor er far? ønsker et opgør med bopælsforælderens ferieret. Begge forældre skal som udgangspunkt have lige ret til skolernes ferie – og børn skal have mulighed for at holde ferier med begge forældre – idet ferierne er en særlig mulighed for at have kvalitetstid

0
    0
    Delebarnets Vilkår
    Kurven er tomTil forsiden